Rocket Inspires #1: raketové inspirace ze světů IT


Eva

2/9/2024 - 4 min read

V ProRocketeers nás baví technologie, věda, vývoj a posouvání hranic.

Proto jsme koncem roku 2023 začali na sociálních sítích sdílet nový formát příspěvků pod názvem Rocket Inspire (#inspiration).

V krátkých Stories sdílíme zajímavé zdroje informací, abychom se vzájemně inspirovali napříč celou IT komunitou. První várku rocket inspires vám s radostí právě teď servírujeme v našem článku.

Jaký obsah v Rocket Inspires sdílíme s našimi sledujícími?

🚀 Podcasty,

🚀  aplikace,

🚀  YouTube tutoriály.

Zatím jsme v rámci Rocket Inspire publikovali:

  1. Lex Friedman podcast na Spotify,
  2. SVGrepo.com,
  3. Windmill.dev,
  4. Shadcn/ui,
  5. tanstack/query,
  6. ZOD.

Pojďme se v rychlosti podívat na všech šest. 🤟 🤟

  1. Lex Fridman podcast

Jimmy Wales, Co-fouder of Wikipedia

Rozhovor na Spotify

Poslech podcastů se stal pro většinu z nás běžnou součástí života. Ne jinak to platí i pro spoluzakladatele ProRocketeers, Vojtu, který jednoho krásného dne narazil na podcast Lexe Fridmana na Spotify. Lex pozval do svého pořadu co-foundera Wikipedie, Jimmyho Walese, a ve velmi zajímavém rozhovoru se nezaměřovali pouze na informace na internetu.

Zajímá vás původní příběh Wikipedie? V rozhovoru s Jimmym Walesem se dostaneme daleko za hranice designu, budování a budoucnosti Wikipedie. Rozhovor zahrnuje témata od konspiračních teorií a práce s chatem GPT přes informace o sociálních sítích až po stránku na Wikipedii věnovanou Adolfu Hitlerovi. Jimmy Wales také sdílí doporučení a rady pro budoucí generace.

2. SVGrepo.com

Open-licensed SVG vector library

Skvělý zdroj legálně dostupných ikon a vektorů na SVGrepo.com.

Open-licenced knihovna, SVGrepo

3. Windmill.dev

Developer platforma pro APIs, critical jobs, workflows, data pipelines a UIs

Windmill ProRocketeers pomáhá každý den

Pro naše účely nám Windmill interně slouží coby kontrola uhrazení plateb od zákazníků. Změnu stavu faktur nám Windmill reportuje do Slacku.

Další využití u nás Windmill má coby převodník zahraničních měn na české koruny v rámci bankovních účtů, které jsou vedeny v cizích měnách. Stavy zůstatků účtů posílá každý den v 15 hodin na náš Slack. Tutoriály k této užitečné appce zde.

4. Shadcn/ui

Clean & beautiful UI library

Netradiční způsob použití UI komponent bez nutnosti npn instalace

Jako užitečný nástroj pro vývojáře webových aplikací se osvědčil Shadcn/ui, který nabízí širokou škálu uživatelských rozhraní a komponent. S její pomocí můžete snadno integrovat responzivní designy do svých projektů a využívat přitom šablony, které jsou optimalizované pro efektivní vývoj a údržbu.

5. tanstack/query

Async data handling library pro React, Solid, Svelte a Vue

@tanstack/query stojí zato vyzkoušet

Aplikace tanstack/query slouží pro dotazování a manipulaci s daty v JavaScriptu. Usnadňuje psaní čistého a srozumitelného kódu pro manipulaci s daty, a to díky snadno použitelným funkcím a metodám na dotazování na různé typy datových zdrojů jako jsou pole, objekty nebo databáze.

6. ZOD

Asistence při počáteční validaci schématu pro TypeScript

Další tip pro TypeScript, aplikace ZOD

ZOD usnadňuje počáteční ověřování schémat pomocí statické inference typů. Aplikace poskytuje snadno použitelné metody a funkce pro definici a ověření schémat a přispívá k lepší správě datového toku v TypeScriptových aplikacích.

Tento nástroj pomáhá vytvářet a validovat schémata datových struktur, čímž zlepšuje robustnost a bezpečnost aplikací. Díky ZODu lze tvořit srozumitelnější kód a minimalizovat chyby spojené s nekonzistentními datovými typy.

Doufáme, že jsme vás některým odkazem inspirovali!

Buďte mezi prvními, kdo shlédne další Rocket Inspire! Sledujte náš Instagram, Facebook, LinkedIn nebo platformu X.

👉 Chcete se s námi taky podělit o nějakou zajímavou aplikaci nebo tip? Napište nám do komentářů. Těšíme se! 🚀

Zdroj inspirací: Vojtěch Baránek, co-founder ProRocketeers

Are you interested in what is happening here?


We are always interested in talented developers with fresh ideas. If you want to become part of our friendly team, where you can develop your knowledge and fulfill your potential, contact us or stop directly to our office.

YOUR IT ON ROCKET FUEL

Bohumínská 410/135
712 00 Slezská Ostrava-Muglinov
Česká Republika

IČ: 

07279531

Copy to clipboard

DIČ: 

CZ07279531

Copy to clipboard