Mozek zpět ve formě


Richie

12/16/2021 - 2 min read

Vytvořit chytrou pomůcku pro neurorehabilitaci všech, kdo prožili mrtvici, cévní mozkovou příhodu nebo jim život ztěžuje některá z neurologických poruch? Léčit zlobící paměť? Zní to neuvěřitelně? Téměř. Přání klinického psychologa Petra Niliuse a inženýra biomedicíny Lukáše Petera ukazuje, že možné je vše. Jejich ambiciózní nápad získal konkrétní podobu a tvar. Tvar kostky. Chytré rehabilitační kostky PROXYQB. Seznamte se.

Kostka PROXYQB vrací zpět lidem radost do života. Vznikla díky týmu odborníků působících v klinické praxi v nemocnicích a expertům na IT z ProRocketeers a biomedicínské technologie. Co víc… Pomáhá obnovit nejen zlobící paměť a pozornost. Dětští i dospělí pacienti mohou být díky ní aktivní také mimo ordinaci svého lékaře. Komplexní neurorehabilitaci mají kdykoliv po ruce. Včas. A právě o ten se hraje v jejich případě nejvíce. Den za dnem, menší i větší pokroky jsou postupně dobře rozpoznatelné.

Pacienti se učí opět kombinovat složitější činnosti – řešit různé úkoly pomocí rozumových operací a zapojovat přitom ruce. Získávají znovu sebevědomí a cítí se lépe. Tento odvážný nápad zaujal i v DIGI@MED Award od společnosti Roche Česká republika, kde získal cenu za inovativní digitální a mobilní řešení v oblasti péče o zdraví.

Zajímá vás, co stojí za jeho vývojem?

Are you interested in what is happening here?


We are always interested in talented developers with fresh ideas. If you want to become part of our friendly team, where you can develop your knowledge and fulfill your potential, contact us or stop directly to our office.

YOUR IT ON ROCKET FUEL

Bohumínská 410/135
712 00 Slezská Ostrava-Muglinov
Česká Republika

IČ: 

07279531

Copy to clipboard

DIČ: 

CZ07279531

Copy to clipboard