Srovnejto.cz s Adamem Bahrem


Eva

1/30/2023 - 2 min read

Na projektu srovnejto.cz pracuje čtyřčlenný ProRocketeers tým. Oslovili jsme jednoho z nich, Adama Bahra, který nás nechal nakouknout pod pokličku jeho developerské alchymie.

Adame, na čem v současné době pracuješ?

Aktuálně dělám pro zákazníka srovnejto.cz, kde společně s kolegy už něco přes půl roku pracujeme na přepisu jejich legacy webu do nového kabátu.

Jaká je tvoje role?

Na tomto projektu je moje role frontend developer, ale občas je potřeba se popasovat například i s DevOps.

Co používáte za technologie?

Aktuálně postupně přepisujeme jednotlivé legacy weby do nuxt 3. Ale člověk se zde taky setká s čistým vue 3, typescriptem, kubernetes a třeba i aws, kam aktuálně probíhá migrace z onpremu. Samozřejmě, jelikož jsem FE developer, tak i spousta CSS.

Co považuješ za svůj zatím největší úspěch?

Krom vyřešení spousty problémů, je momentálně asi největší úspěch spuštění prvního z webů, který je přepsaný do nuxt 3 na produkci.

Co tě na srovnejto.cz nejvíce baví?

Nejvíce asi to, že se člověk každým dnem někam posouvá a neustále se učí nové například CSS triky a objevuji nové možnosti nuxtu. Jelikož se v jeho 3. verzi pořád jedná o docela novou technologii a teprve před pár měsíci se dostala do první produkční verze :).

Jaká byla největší překážka?

Asi klasicky největší překážkou bylo "sžít se" se všemi projekty. Přece jen nepíšeme jeden velký monolit. A taky rozjet některé legacy projekty, u kterých už nikdo vlastně nevěděl, jak je spustit. To bylo docela o nervy :D.

Máš nějaký stručnou radu, která by se mohla ostatním hodit?

Stručně mě napadá jen to, co máme napsáno na tabuli... taková jednoduchá poučka: "Flex rule them all!" :)).

Dobrá rada nad zlato

Zapomněla jsem se na něco ještě zeptat?

Co bych rád doplnil je to, že na projektu máme dobrý tým, moderní stack technologií a pořád se snažíme tlačit produkt dopředu, ať už vývojem bussiness featur, popřípadě našimi technickými improvementy již napsaného kódu.

Adama jsme zastihli před odchodem na teambuilding túru do Beskyd

Díky za rozhovor. Ať se daří a užijte si hory :)!

Are you interested in what is happening here?


We are always interested in talented developers with fresh ideas. If you want to become part of our friendly team, where you can develop your knowledge and fulfill your potential, contact us or stop directly to our office.

YOUR IT ON ROCKET FUEL

Bohumínská 410/135
712 00 Slezská Ostrava-Muglinov
Česká Republika

IČ: 

07279531

Copy to clipboard

DIČ: 

CZ07279531

Copy to clipboard