Mozek zpět ve formě


Richie

12/16/2021 - 2 min read

Vytvořit chytrou pomůcku pro neurorehabilitaci všech, kdo prožili mrtvici, cévní mozkovou příhodu nebo jim život ztěžuje některá z neurologických poruch? Léčit zlobící paměť? Zní to neuvěřitelně? Téměř. Přání klinického psychologa Petra Niliuse a inženýra biomedicíny Lukáše Petera ukazuje, že možné je vše. Jejich ambiciózní nápad získal konkrétní podobu a tvar. Tvar kostky. Chytré rehabilitační kostky PROXYQB. Seznamte se.

Kostka PROXYQB vrací zpět lidem radost do života. Vznikla díky týmu odborníků působících v klinické praxi v nemocnicích a expertům na IT z ProRocketeers a biomedicínské technologie. Co víc… Pomáhá obnovit nejen zlobící paměť a pozornost. Dětští i dospělí pacienti mohou být díky ní aktivní také mimo ordinaci svého lékaře. Komplexní neurorehabilitaci mají kdykoliv po ruce. Včas. A právě o ten se hraje v jejich případě nejvíce. Den za dnem, menší i větší pokroky jsou postupně dobře rozpoznatelné.

Pacienti se učí opět kombinovat složitější činnosti – řešit různé úkoly pomocí rozumových operací a zapojovat přitom ruce. Získávají znovu sebevědomí a cítí se lépe. Tento odvážný nápad zaujal i v DIGI@MED Award od společnosti Roche Česká republika, kde získal cenu za inovativní digitální a mobilní řešení v oblasti péče o zdraví.

Zajímá vás, co stojí za jeho vývojem?

Zaujalo tě, co se u nás děje ?


Vždy máme zájem o nadané vývojáře s neotřelými nápady. Jestli se chcete stát součástí našeho přátelského týmu, kde můžete rozvíjet své znalosti a naplnit svůj potenciál, kontaktujte nás nebo se zastavte přímo do naší kanceláře.

YOUR IT ON ROCKET FUEL

Bohumínská 410/135
712 00 Slezská Ostrava-Muglinov
Česká Republika

IČ: 

07279531

Zkopírovat do schránky

DIČ: 

CZ07279531

Zkopírovat do schránky