S AirTagem proti zločinu


Eva

2/7/2023 - 3 min read

Jak se bránit proti okradení? Hlídejte si své věci a preventivně si pořiďte několik AirTagů, které do nich ukryjte. Pokud zabezpečení selže, pomůžou Vám své věci znovu najít.

Sledovací zařízení AirTag bylo představeno společností Apple na jaře 2021. Jedná se o malé kovové zařízení o průměru asi padesátikoruny a kouzlo spočívá v tom, že je kompatibilní s jakýmkoli zařízením iPhone, iPad nebo iPod Touch, jejich poloha se ukládá do iCloudu a když se zařízení apple potkají, hlásí svá místa setkání.

Hlavní funkcí je pomocí zabezpečeného Bluetooth signálu vyhledávat věci (případně domácí mazlíčky a děti :)) na kterých je AirTag umístěn. V aplikaci Najít stačí přes panel Předměty daný AirTag prozvonit. AirTag má integrovaný reproduktor a knoflíková baterie by měla vydržet minimálně 1 rok.

Spárovaný iPhone a AirTag

"AirTag vysílá zabezpečený Bluetooth signál. Okolní zařízení zapojená do sítě služby Najít signál zachytí a nahlásí polohu Vašeho AirTagu do iCloudu. Vy ji pak uvidíte na mapě v aplikaci Najít. Když je AirTag poblíž, iPhone Vás pomocí přesného hledání navede přímo k němu. Díky integrované ultra širokopásmové technologii dokáže zobrazit směr i přesnou vzdálenost. Pokud něco zapomenete trochu dál, síť služby Najít, což jsou stovky miliónů iPhonů, iPadů a Maců po celém světě, Vám pomůže AirTag vypátrat.“, píše společnost na https://www.apple.com/cz/airtag/.

Apple nabízí doplňující klíčenky v různých barevných provedeních a také gravírování na přání

Osobně jsem zatím nejvíce využila AirTag k běžnému hledávání peněženky a ke sledování polohy mého dvouletého syna v dětském zábavním centru. Můj manžel Martin nejvíce ocenil AirTag umístěný v brašně na nářadí pod sedadlem svého elektro kola.

V létě 2022 jsme byli na rodinné dovolené v Itálii a zmíněné kolo nám někdo ukradl přímo od karavanu v hlídaném kempu kousek od Benátek. Vedení kempu ani policie nevypovídaly velkou snahu o nalezení kola, proto nám nezbývalo nic jiného než spoléhat sami na sebe a síť Apple uživatelů. Každým dnem Martin dostával na svůj telefon oznámení o poloze AirTagu na kole, jenž naštěstí zloděj v brašně neobjevil a neodstranil. Po čtyřech dnech únavného ježdění do asi 40 km vzdáleného města se lokace ustálila v jedné budově odlehlého areálu. Ukázalo se, že se jedná o ubytovnu kamioňáků a že někteří z nich si přivydělávali menšími i většími krádežemi.

Ve spolupráci s místními Carabinieri se nám nakonec podařilo dostat do uzamčené místnosti, kde jsme pod dekami, hromadami kabelek, elektroniky a dalšími nakradenými věcmi s úlevou našli rozložené Martinovo kolo i s usvědčujícím AirTagem.

A tak nám malý AirTag zachránil kolo i náladu po zbytek dovolené.

Malý ale šikovný pomocník od Apple

Zaujalo tě, co se u nás děje ?


Vždy máme zájem o nadané vývojáře s neotřelými nápady. Jestli se chcete stát součástí našeho přátelského týmu, kde můžete rozvíjet své znalosti a naplnit svůj potenciál, kontaktujte nás nebo se zastavte přímo do naší kanceláře.

YOUR IT ON ROCKET FUEL

Bohumínská 410/135
712 00 Slezská Ostrava-Muglinov
Česká Republika

IČ: 

07279531

Zkopírovat do schránky

DIČ: 

CZ07279531

Zkopírovat do schránky